Központi adatbázisrendszer tömegrendezvények felügyeletéhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Vilmos
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Szakdolgozatomban olyan adatbázis rendszer fejlesztésével foglalkozom, ami képes arra, hogy a mobileszközökön keresztül a gyalogosokról beérkező adatokat feldolgozva hasznos információkkal szolgáljon a tömegfelügyelettel foglalkozó biztonsági szervezeteknek. Gyakran lehet arról olvasni különféle sajtó orgánumokban, hogy milyen szörnyű tragédiák történnek különböző tömegrendezvényeken. Annak ellenére, hogy léteznek olyan rendszerek, amik az előbb említett feladatot látják el, ezek nem biztosítanak lehetőséget arra, hogy szám adatokkal közel valós időben jellemezzék egy nagy területen eloszló tömeg állapotát, eloszlását.

Sajnos a szakirodalomban szereplő tömegdinamikai modellek sem alkalmazhatóak közvetlenül a felügyeleti rendszerek esetén, mert ezeket nagyrészt szimulációs feladatokra fejlesztették ki. A sikeres munkához el kell készítenem egy olyan modellt (természetesen adatbázis oldalon is megvalósítva), ami a már létező modellekből építkezve hatékony elérést biztosít egy rendezvény különböző területeiről beérkező adatokhoz.

Kiegészítésképpen készítek egy egyszerű webes megjelenítési felületet is, amin a szervezők könnyen hozzáférhetnek az adatbázisban szereplő adatokhoz térképek és diagramok segítségével.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.