Közúti probléma nyilvántartó rendszer .NET platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban fejlett informatikai rendszerek nélkül nehezen elképzelhető a mindennapi élet, a komolyabb üzleti rendszerek mellett ma már a legtöbb hétköznapi igényre van valamilyen rugalmas és kényelmes elektronikus megoldás. A hangsúly a funkciókban gazdag, de bonyolult vastagkliens technológiákról fokozatosan átkerült a könnyebben terjeszthető mobilos és a mindig naprakész webes alkalmazások irányába, amelyek kényelemben és képességekben is kezdik utolérni elődeiket, így egy modern alkalmazást ezen platformokra a legcélszerűbb elkészíteni.

A legnépszerűbb alkalmazások között több olyan is található, amely valamilyen módon a közlekedőket próbálja segíteni. Ezeken keresztül leginkább egy-egy szolgáltató forgalmi adatait érhetjük el vagy közösségi alapon jelezhetők a forgalmi helyzetek, fennakadások, de azok nem értesíthetők, akiknek a felelőssége reagálni és kezelni ezeket a problémákat, legyen szó akár gyakran változó ideiglenes forgalmi rendekről, akár nem egyértelmű vagy okafogyott korlátozásokról.

A diplomaterv célja egy közúti nyilvántartó rendszer megtervezése és megvalósítása, amellyel többek közt nyomon követhetők az egy adott körzetben érvényben lévő vagy visszavont szabályok, és jelezhetők a problémák a felelősök felé. A rendszerhez egy ASP.NET MVC technológiával készülő webes és egy Windows Store platformra íródó mobil kliens tartozik.

A Kutatás fejezetben bemutatom a létező hasonló alkalmazásokat és a választott platformok azon képességeit, amire feltétlenül szükség lesz az alkalmazás elkészítése során. A Tervezés részben a rendszer felépítéséről, főbb rétegeiről és további tervezői döntésekről lesz szó, az egyes komponensek működését és megvalósításának menetét az Implementálás fejezetben mutatom be részletesen, az Értékelés során pedig az elkészült alkalmazás működését ellenőrzöm.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.