Krónikus betegség kezelését segítő webalkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Bartalis István Mátyás
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Manapság egyre több ember kerül abba a helyzetbe, hogy napi gyógyszerszedésre szorul. Kiemelten hátrányos helyzetben vannak ebből a szempontból a krónikus betegségekben szenvedők, akik naponta többször, többféle gyógyszert is szedhetnek.

Szakdolgozatom célja, egy olyan webalkalmazás megalkotása, amely segítséget nyújt a krónikus betegek számára. A betegek számon tarthatják gyógyszereik készletét. Fontos, hogy a rendszer értesíti őket, ha el fog fogyni, és hogy fel kell keresni az orvosukat. Emellett megoszthatják egymással a tapasztalataikat, illetve feljegyezhetik a saját állapotukat, és ezt grafikonos formában visszamenőlegesen megnézhetik.

A webalkalmazásnak készül egy mobilra optimalizált, egyszerűsített változata, ahol a főbb funkciók megvalósításra kerülnek, ezáltal akár a telefonjukról is rögzíthetik, hogy éppen milyen állapotban vannak, vagy azt, hogy gyógyszert vásároltak.

Alapvető cél, hogy egy olyan alkalmazás készüljön, amely a felhasználó szempontjából egyszerűen használható, nem kíván informatikai ismereteket a kezelése. Emellett fontosnak tartom, hogy a későbbiekben könnyen specializálható legyen egy-egy betegségre a honlap.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.