Krónikus művesegép hardveres tesztkörnyezetének fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Naszály Gábor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az világ összes krónikus veseelégtelenségben érintett személye közül, a csak kevesen kapnak műveseközpontokban végzett, megfelelő vesekezelést, miközben a szervátültetés lehetőségére várnak. Ahhoz, hogy számukra megbízható és biztonságos kezelést tudjunk nyújtani, a művesegépeknek, mint biztonság-kritikus orvosi műszernek, az ipar szigorú előírásainak kell megfelelni. A megfelelőség bizonyítéka pedig a kimerítő tesztek eredményei.

Diplomamunkám során egy olyan tesztkörnyezet fejlesztésére törekedtem, ami a jövőben tesztautomatizálás lehetőségét nyújtja majd. Tervezőmunkám során alaposabban megismerkedem a művesegép és egyes funkcióit ellátó hardverelemeinek működésével, azok interfész kapcsolataival, valamint a biztonságkritikus működésű szoftverelemekkel szemben támasztott követelményekkel. A tesztelés tárgyának azonosítását követően, a tesztkörnyezet és tesztobjektum viszonyát kell meghatároznom, hogy a tervezéshez szükséges követelmények rendszerét felépíthessem.

Feladatom magában foglalja egy teszteszköz és az őt magában foglaló kommunikációs hálózat megtervezése és megépítése is, mely teljes kompatibilitást kell mutasson a fejlesztés alatt álló művesegép környezetével. A fejlesztés részeként, hordozható buszkommunikációs réteg kialakításával, a fejlesztésre szánt időt csökkenthetem. Az általam megtervezett komplett tesztkörnyezettől elvárt a korábbi teszteszközökkel való visszamenőleges kompatibilitás is.

A félévek során, beágyazott környezetben, komplex hardver- és szoftver együttes tervezése, valamint rendszer-tervezői munka is vár rám. A munkám végeredményeként kapott tesztkörnyezet verifikálása és validálása során legfőbb szempontok a megbízható tesztelés és a lehetséges automatizálás vizsgálata lesz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.