Kurzuskezelő rendszer fejlesztése ASP.NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dávid Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mindennapjainkban az online rendszerek egyre inkább teret nyernek. Megkönnyíti életünket, ha nem kell minden ügyet különböző irodákban intézni, hanem pár gombnyomással a székünkből elérünk mindent.

A hallgatók és oktatók életét is nagyban segítik az egyetemi online tanulmányi rendszerek, és tanszéki oldalak. Az Egységes Tanulmányi Rendszer, azaz a Neptun ugyan sokféle területet lefed, mégsem elégít ki minden igényt, így a tanszéki használatra tervezett rendszereknek kell ezt kiegészíteni. Az általam fejlesztett Kurzuskezelő rendszer ebben játszik meghatározó szerepet, ugyanis itt a tantárgyak és kurzusaik kezelésén túl lehetőséget nyújt feladatok alkalmazására oly módon, hogy a kötelező tanmenetet betartva, mégis az oktatók egyéni igényei alapján alakítsák maguknak a kurzus tanrendjét. Az alkalmazás jogosultság- és felhasználó-kezelést is magában foglal.

Munkám során egy ilyen Kurzuskezelő rendszer elkészítését mutatom be a tervezéstől, a fejlesztésen és tesztelésen át a működésig, valamint továbbfejlesztési lehetőségeket is ismertetek.

A webalkalmazás implementációját ASP.NET környezetben, C# nyelven írtam Microsoft SQL Server használatával. A feladat részletes ismertetése (2.1 fejezet) és a modell létrehozása után (2.2 fejezet) technológiai áttekintés következik (2.3-2.5 fejezet), melyet a jogosultsági rendszer kifejtése követ (3. fejezet).

A felmerülő problémákat, és azok megvalósítását is tárgyalom a következő fejezetekben (4-7. fejezet), ezzel rálátást biztosítva az egész rendszer működésére.

Bemutatom a rendszert működés közben (8. fejezet), majd ismertetem a tesztelési módszereket, melyeket alkalmaztam (9. fejezet). Ezután az értékelés következik (10. fejezet).

Az alkalmazás sokféle lehetőséget rejt magában, melyek továbbfejlesztésével egy hatékony tanszéki rendszer készíthető, így akár az egyetem többi tanszékével együttműködve intézményileg egységes weblapok hozhatók létre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.