Kurzusmenedzsment alkalmazás készítése Android platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dévai István Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az előző évtized végére az informatikai eszközök piacán jelentős helyet szereztek egyes mobil platformok, különösen dinamikus növekedés figyelhető meg az Apple iOS és a Google Android operációs rendszere esetén [1]. Utóbbi elterjedése elsősorban a nyílt forráskódnak, az ingyenes Java alapú fejlesztőkörnyezetnek és a számos mobil eszköz támogatásának köszönhető.

A dolgozat elkészítése a feladatkiírás alapján három nagyobb egységre bontható. Első lépésként ismertetésre kerül az Android platform fejlesztői szempontból, ezt követően a feladat egy kurzusmenedzsment rendszer megtervezése végül egy Androidos kliens alkalmazás kifejlesztése.

Az Android ismertetését követően részletes bemutatásra kerül a kurzusmenedzsment rendszer modellezése, az üzleti problémák elemzése és a tervezési döntések. Szintén ide tartozik a kliens és szerver közti kommunikációs protokoll kiválasztása valamint a szerver interfészének definiálása. Végül a rendszer megtervezése után egy olyan Androidos kliens alkalmazás kifejlesztése a cél, amellyel egy képzés szervezője telefonjának segítségével hatékonyan és kényelmesen végezheti el az adminisztrációs feladatokat akár a tanfolyam helyszínén is. Ez magába foglalja a tanfolyamok, résztvevők és pénzügyi elszámolások nyilvántartását is. Mindezen kívül fel kell készíteni kapcsolat nélküli üzemmód támogatására és az érzékeny üzleti információk titkosított tárolására. Az utolsó fejezetben ismertetem az alkalmazás tervezésével és megvalósításával kapcsolatos részleteket, tapasztalatokat.

[1] Statcounter, 2011: http://gs.statcounter.com/

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.