LED mátrix vezérlő alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Blázovics László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatomban bemutatom az általam elkészített LED mátrix egységekből álló rendszert és a hozzá készített vezérlő alkalmazást, valamint a kettő közötti kommunikációt. Igyekeztem olyan rendszert megalkotni, amely egyaránt otthoni használatra is alkalmas és könnyen megépíthető, de minőségi fénytechnikával kiegészítve akár kisebb klubokban is megállja a helyét.

Dolgozatom első felében a LED mátrix egységeket mutatom be, ezt követően a PC-s vezérlő alkalmazást, végezetül pedig a kettő közötti kommunikációt ismertetem.

A vezérlőprogram főbb feladatai az animációk készítése, ezek lejátszása, keverése, valamint az egyes LED mátrix egységek térbeli elhelyezkedésének ismerete. A LED mátrix egységek WiFi-n keresztül, míg a vezérlő alkalmazást futtató számítógép akár WiFi-n, akár ethernet kábelen is csatlakozhat a helyi hálózatra. Ezen keresztül kommunikálnak a mátrixok az alkalmazással, így egy nagyobb házon belüli elhelyezés sem okoz problémát.

Számos programnál elvárt a MIDI-n (Musical Instrument Digital Interface) keresztüli vezérlés, ugyanis plusz fizikai gombokkal, valamint potenciométerekkel is irányíthatjuk azt. Az én alkalmazásomban is lehetővé tettem ezt, valamint Art-NET-en keresztüli adatfogadást is létrehoztam, így akár egy fényvezérlő pulttal is vezérelhetjük.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.