LPC busz validálása szimulációval

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Horváth Péter
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Mindennapi életünket meghatározza az összetett számítástechnikai berendezek jelenléte. A különböző kommunikációs és információs rendszerek komplexitásának jelentős és folyamatos növekedése a hardver és szoftver eszközök nélkülözhetetlen és alapos ellenőrzését követeli meg.

A rendszerek bonyolultságából adódóan a tervezési folyamatok túlnyomó többsége – a kézi eszközöket felváltva – ma már valamilyen hardver leíró nyelv (Verilog, VHDL, SystemC stb.) alapján történik. Ehhez kapcsolódóan egyre nagyobb szerephez jut berendezés-orientált és programozható logikai áramköreink tesztelése.

Egy komplex hardver funkcionalitásának megfelelő ellenőrzése a fejlesztés legnagyobb idő- és erőforrás-igényű része – csaknem hetven százaléka. Így napjainkra a tervezési procedúra szűk keresztmetszetévé a kapuáramkörök milliói alkotta rendszerek verifikálása és validációja vált.

A dolgozat első felében a programozható áramkörök rövid áttekintése után a verifikációs eszközök kerülnek bemutatásra. A további részekben a feladatkiírásban szereplő modul specifikációjának, interfészeinek ismertetése történik, majd a tényleges funkcionális verifikációt megvalósító tesztkörnyezet felépítése a verifikációs tervben meghatározott komponensek segítségével SystemVerilog nyelven. Végül a modul szimulációs eredményének bemutatására és értékelésére kerül sor.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.