LTE hálózatok vizsgálata a használatban lévő technológiákkal való kompatibilitás szempontjából

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vidács Attila
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Szakdolgozatom az „LTE hálózatok vizsgálata a használatban lévő technológiákkal való kompatibilitás szempontjából” címet kapta.

Dolgozatom elején igyekszem megmutatni a címben felmerülő kérdés létjogosultságát, és pontosítom a vizsgálódási szempontot. Ezután az olvasó betekintést nyerhet a mobiltelefónia fejlődésébe, egészen a kezdetektől napjainkig, valamint vázolom az új technológiával szemben támasztott elsődleges követelményeket és a megvalósításukhoz szükséges technológiákat is bemutatom.

Az ezt követő részekben a napjainkban használt hálózatok, valamint az LTE rendszer felépítését és különbözőségét mutatom be. Rávilágítok az új rendszer előnyeire és hátrányaira is.

Ezután az LTE hálózatokon keresztüli beszédátvitel-megvalósítás legfontosabb megoldási lehetőségeit vizsgálom, a manapság használt rendszerekkel való kompatibilitást és a telekommunikációs fejlődés irányát szem előtt tartva.

A dolgozatom befejező részében pedig megkísérlem egy olyan módszertan felállítását, mellyel az előzőekben bemutatott megvalósítások közül ki lehet választani a legmegfelelőbbet, majd ezt a módszertant alkalmazva rangsorolom a lehetőségeket. Végezetül pedig rámutatok arra is, hogy bár elemzésem szerint a VoLTE a legmegfelelőbb megoldás a beszédátvitel megvalósítására, azért előfordulhatnak helyzetek, amikor a másik két technológia is megfelelő lehet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.