Labadarúgás eredmény és hír böngésző alkalmazás Windows 8 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

2012-ben a Microsoft Windows 8 megjelenése nagy ugrás volt redmondi szoftveróriás széles körben elterjedt operációsrendszer családjának evolúciójában. Számos újítást hozott, amelyek közül a leginkább szembetűnő az úgynevezett modern stílusú felület és a modern stílusú alkalmazások megjelenése. A rendszer fiatal korából adódóan, a versenytársaihoz képest még jelentősen kevesebb alkalmazás érhető el a platform Áruházából.

A dolgozatom témája egy Windows 8 stílusú labdarúgó eredményeket élőben közvetíteni képes alkalmazás létrehozása, amelynek segítségével a legfrissebb labdarúgással kapcsolatos hírek és statisztikák is böngészhetőek, illetve az ehhez szükséges háttérszolgáltatás elkészítése is. Az alkalmazást C# és XAML nyelveken írtam, a háttérszolgáltatást pedig a Microsoft Azure felhőszolgáltatásainak használatával, ezen belül a Blob tárhely és Worker Role szolgáltatások segítségével készítettem el.

A végeredmény egy kész, az Áruházba feltölthető Windows 8-as alkalmazás lett. A tervezés és a fejlesztés folyamatát és az ezek során használt eszközöket is bemutatom a dolgozatomban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.