Labdalebegtető laboratóriumi összeállítás elkészítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dudás Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Diplomamunkám elkészítése során egy olyan eszközt hoztam létre, mely képes ventilátor segítségével egy csőben egy labda helyzetének megváltoztatására, azaz pozíciószabályozásra. A cél a hallgatók szabályozástechnika iránti érdeklődésének felkeltése és megtartása. Az eszköz lehetőséget biztosít a szabályozók tulajdonságainak, viselkedésének vizsgálatára, emellett látványos demonstrációja szabályozástechnikai folyamatoknak.

Munkám során a korábban elkészült hardveren végeztem el változtatásokat és megírtam a feladatot ellátó beágyazott szoftvert. Az eszközhöz egyszerre több felhasználó is képes csatlakozni, beállításokat elvégezni és adatokat fogadni tőle. Az ehhez szükséges kliens oldali alkalmazásokat is elkészítettem. Lehetőség van a programkód vezeték nélküli módosítására is, ezáltal a programozás az eszköz megbontása nélkül elvégezhető.

Emellett közelítő modelleket kerestem, melyek leírják a lebegtetést. Ezáltal lehetőség nyílik szabályozó tervezésére és a szabályozási folyamat szimulálására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.