Labdarugó híralkalmazás készítése Windows Phone 8 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az English Premier League-et az egész világon nagy figyelemmel követik, így az összes nagyobb mobiltelefon platformra találhatóak olyan alkalmazások, melyek segítnek abban, hogy a legaktuálisabb információk álljanak rendelkezésünkre a telefonunkon. Ez lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor informálódni tudjunk az élő futball eredményekről.

A szakdolgozatom keretein belül egy Labdarúgó híralkalmazást valósítottam meg Windows Phone 8 platformra, amely alkalmas az említett English Premier League követésére.

Az elkészített applikáció összetett funkcionalitással bír. A legfrissebb híreket olvashatjuk, illetve hallgathatjuk, mivel olyan lehetőség is rendelkezésre áll, hogy felolvastathatjuk az alkalmazással a friss híreket. Az összes befejezett futball mérkőzés eredménye elérhető, illetve az élő eredményeket is láthatjuk. Emellett az aktuális tabellát is megtekinthetjük. Kiválaszthatunk kedvenc csapatot, játékost és összeállíthatunk álom csapatot is. A kiválasztott csapat alapján változik a lockscreen képernyő, így nap, mint nap a kedvenceinket láthatjuk telefonunkon. Az ebben a bajnokságban játszó összes labdarúgó és menedzser elérhető képpel és információkkal együtt, melyet a lokális adatbázis tartalmaz.

A szakdolgozat elején megvizsgáltam, hogy milyen hasonló applikációkat nyújt jelenleg a piac, majd részletesen kifejtettem az elkészített alkalmazásom fejlesztői, illetve felhasználói szempontból is, a legvégén pedig teljesítményelemzést készítettem róla.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.