Labirintus játék készítése Windows 8 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a mobil eszközök tekintetében hatalmas fejlődésnek lehetünk tanúi. Míg pár éve még a számítógépek, napjainkban leginkább az okostelefonok, a közeljövőben a táblagépek lesznek mindennapjaink meghatározó technikai eszközei. A Microsoft részesedése a mobil piacból viszonylag kicsi, azonban a cég hírneve, stabilitása és felhasználói bázisa a biztosíték arra, hogy érdemes az új, egyértelműen a táblagépek felé nyitó Windows verziót megismerni.

Dolgozatom témája bemutatni az új platformon egy piacképes játék elkészítését a kezdeti lépésektől egészen a publikálásig. Választásom gyerekkorom egyik kedvenc játékára, a fa labirintus játékra esett. A pontos specifikáció kidolgozásánál fontosnak tartottam, hogy a készülő alkalmazás megőrizze a játék eredeti hangulatát, azonban innovatív módon támogassa az új technológiákat.

A dolgozat készítése során első lépésként részletesen megvizsgáltam a Microsoft új termékében rejlő lehetőségeket, piaci potenciálját. Jelenleg számos ingyenes, illetve fizetős fizikai motor közül választhat egy fejlesztő, így a lehetőségek megismerése után választottam egy motort, mely segítségével a játékban érvényesülhetnek a valós világ fizikai törvényei. A fellelhető hasonló játékok elemzése után előállt a végleges specifikáció, mely alapján megkezdődhetett a fejlesztés.

Igaz, hogy egy új platformra fejlesztettem az alkalmazást, azonban a fejlesztés komolyabb problémák nélkül lezajlott, hiszen a Microsoft nagyméretű tudásbázist tett elérhetővé a platform megjelenésével egyidőben. Egyedül az irányítás megvalósítása volt kényelmetlen, hiszen a játék a fizikai eszköz szenzorainak adatait használja az irányításhoz, azonban sajnos jelenleg nem áll rendelkezésre ezen adatok szimulálásához szükséges eszköz.

A Windows Store-ba való publikálás előkészítéséhez eladható, értékes játékot kellett készíteni izgalmas pályákkal, látványos grafikával, melynek sikerességét a játék letöltési adatai is bizonyítanak.

Dolgozatom végén számos továbbfejlesztési lehetőséget felsorolok, melyek megvalósításával a játékélmény nagymértékben nőhet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.