Lassú lecsnegésú internet forgalom modellezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Telek Miklós
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A dolgozat 3 részre bonthatóan írja le a lassan lecsengő internetes forgalom modellezés elméletét , annak egy gyakorlati megvalósítását és a megvalósítás ellenőrzését mint egy internetes forgalom generátor.

Az első részben egy bemutató fejezetben kifejtem az internetes adatforgalom modellezésének fontosságát és kihívásait, majd leírom azokat az tulajdonságokat amelyek meghatározzák a hosszú lecsengésű internetes adatforgalom modelljét. Ezzel a tudással felvértezve bemutatok néhány alternatív modellt és azokat az eszközöket amelyekkel meg tudjuk mutatni ezeknek a modellnek a helyességét.

A második részben a leírom az általam választott Markov modulált Poisson folyamatok modelljét és annak a gyakorlati megvalósítását és annak a menetét (C++ nyelven).

A harmadik részben pedig megmutatom az általam megvalósított modell helyességét amennyiben egy valós körülmények között mért adathalmaz karakteisztikájához illesztjük a modell paramétereit.

Lezárásképpen összefoglalom a modell helyességét amelyt a korábban bemutatott eszközökkel bizonyítok, majd ajánlást teszek a megvalósítás/ felhasználás továbbfejlesztésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.