Légzsákvezérlő rendszereket bemutató demonstrációs jármű tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kollár Zsolt
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Kevés technikai újítás van, amely olyan fontos szerepet tölt be napjainkban, mint a légzsákvezérlő. A közúti forgalomban a légzsák jelenti az utolsó védvonalat a sofőr és az utasok számára baleset esetén. A vezérlő gondoskodik arról, hogy a légzsák csak és kizárólag akkor lépjen működésbe, amikor szükség van rá.

A BOSCH csoport számos más területhez hasonlóan itt is élen jár az innovációban és ezzel párhuzamosan nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást is. Ennek egyik része, hogy nyíltnapok során prezentálja a legújabb életvédelmi fejlesztéseit az érdeklődőknek. Az ehhez készített demonstrációs projektek kicsiben valósítják meg a mindennapi helyzetekben előforduló szituációkat és szolgálnak példával lehetséges kimenetelekre.

Az egyik ilyen projekt egy távirányítós jármű, amely a légzsákvezérlők működését mutatja be a látogatóknak. Ahogy a szériában gyártott termékek esetén, úgy a demonstrációk során is alapvető elvárás a kiemelkedő színvonal. Ennek köszönhetően a jármű kiváló demonstrációs eszköz a fejlesztés során előforduló kihívások széles skálára kiterjedő bemutatására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.