Leltározó rendszer készítése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A félév során a feladatom egy olyan Windows Presentation Foundation alapú asztali alkalmazás elkészítése volt, mely egy vállalat komplex leltáradatait képes adatbázis kapcsolat segítségével tárolni, azokon az adatokon műveleteket végezni, adott formátumú már korábbról meglévő adatbázis adatokat importálni, és adott formátumú file-ba a benne lévő adatokból kimutatást generáljon további feldolgozásra.

Az asztali alkalmazás mellett el kellett készítenem az azt kiszolgáló szerveroldali alkalmazást is, mely az adatok tárolásáért és feldolgozásáért felelős.

Az említett vállalat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A vállalat több különböző telephellyel rendelkezik, melyek nagyban eltérő feladatokat látnak el, így az általuk felhasznált eszközök is változatosak.

Az alkalmazás elkészítése mellett ismertetnem kellett az alkalmazás elkészítéséhez felhasznált technológiákat és azok használatát, fejlesztési környezetét.

Ezt a feladatot a dolgozat második fejezetében végzem, ahol ismertetetem a felhasznált technológiákat, a Windows Presentation Foundation osztálykönyvtár használatát és egyéb olyan azzal szorosan kapcsolódó könyvtárakat és technológiákat, melyek az alkalmazás magját képzik.

Ezután részletesebben is ismertetem a feladatot, illetve a harmadik fejezetben felvázolom azokat az előzetes architektúrális terveket, melyekre alapozva elkészítettem az alkalmazás felhasználói felületét és szerver oldalát is.

Végül a konkrét feladat megvalósításának ismertetése következik, a dolgozat bemutatja az alkalmazás konkrét megvalósítását, az implementáció során használt programozási eljárásokról ad tájékoztatást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.