Lépésszámláló hardware és szoftver fejlesztése vezetéknélküli technológiák felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Max Gyula
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre népszerűbb különböző eszközök együttes használata, szinkronizálása. A mai rohanó világban sokszor nincs idő arra, hogy kábellel összekössük az eszközöket, éppen nem találjuk hol van vagy esetleg már nincs is több hely ahová bedughatná az ember, emiatt lett nagyon népszerű a vezetéknélküli adatátvitel. Ennél fontosabb, hogy nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód, melynek fontos eleme a megfelelő rendszeres testmozgás, ennek monitorozására már számos lehetőség létezik. Legelterjedtebb a lépések számlálása, mellyel figyelemmel követhető a napi mozgás és a még szükséges lépések száma.

A megvalósított eszköz alkalmas a megtett lépések számlálására, a kapott koordináták lementésére és ezeket átküldeni a szinkronizált eszközöknek, amelyek a kapott adatok segítségével Google térkép segítségével kirajzolja a megtett útvonalat. A felhasználó telefonnál választhat, hogy a vezetéknélküli adatátvitelt Bluetooth vagy WiFi használatával valósítja meg, számítógép esetén csak WiFi áll rendelkezésre. A térkép kirajzolásához aktív internetkapcsolat szükséges, WiFi használatánál más forrásból.

A szakdolgozat bemutatja a használt technológiákat, majd ismerteti az áramkör tervezését, illetve programozásának lépéseit. Kitér a perifériák kezelésére és mellékalkalmazás készítésére. A feladat megoldása során elmélyültem a két legelterjedtebb vezetéknélküli technológiában, majd részletesebben megismerkedtem a mobilalkalmazás fejlesztéssel és webszerver készítéssel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.