Léptetőmotoros automata csiszolóberendezés tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Blázovics László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat célja, hogy végig kalauzolja az olvasót egy szerszámgép tervezési folyamatán. A dolgozat első felében megismerkedhet a szerszámgépek fejlődési menetével, továbbá a mai szerszámipari tendenciákkal. Ezután rövid kitérőben olvashat a csiszolás és polírozás technológiájáról ezen felül arról is, hogy milyen szempontok alapján választottam ki a megfelelő megoldást a csiszoláshoz. Az irodalomkutatás végén alkalmazástechnikai szempontból megismerheti a léptetőmotorok fajtáit, felépítésüket és vezérlési módjait.

A dolgozat szakmai részének első felében bemutatásra kerül a mechanikai, azaz a konstrukciós feladatok jelentős része. A tervezési szempontok megfogalmazása és számszerűsítése, továbbá a rendszerrel kapcsolatos elvárások és funkciók meghatározása. Ezután a mérnöki szempontból érdekes tervezési részletekbe vezetem be az olvasót. Megmutatom egy bordásszíj, egy lineáris vezeték és egy léptetőmotor méretezési menetét és fontos lépéseit.

A szakmai rész második felében a mechanikát meghajtó központi vezérlőegység tervezési lépéseit mutatom be. Gyakorlatilag az egyes funkciók és szolgáltatások implementálása beágyazott környezetben. A tervezésnél felmerülő problémákat és optimalizációs megoldásokat is megpróbálom szemléletesen bemutatni.

A dolgozat záró akkordjaként említést teszek a dokumentumban többször előkerülő fúró modul jövőbeni kifejlesztéséről továbbá összeségében értékelem a dolgozatot a rendszer hatásosságáról és a megszerzett tapasztalatok fontosságáról is említést téve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.