Létesítmények energetikai auditálásának folyamata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Tamus Zoltán Ádám
Villamos Energetika Tanszék

Az energetikai auditálás a 2015. évi LVII. törvényben (törvény az energiahatékonyságról) foglaltaknak köszönhetően jelenleg kiemelkedően fontos szerepet tölt be a nagyvállalati szektorban. A szektor szereplőinek diverzitásából következően elengedhetetlen az auditáló szervezetek és auditorok magas szintű felkészültsége.

Az energetikai auditok elvégzésének folyamata számos elemet tartalmaz. Az elemek többségében viszonylag szabad kezet hagynak a szabványok és rendeletek, azonban néhány pontban szigorúan előírják a minimumkövetelményeket. A követelmények ismerete és megvalósítása nélkül kétséges az audit sikeressége.

Az auditoknak részét képezik a különböző energetikai mérések, amelyeket megfelelő műszerezés és rálátás nélkül nem lehet hatékonyan elvégezni.

A munkám során próbáltam összegyűjteni minden lehetséges előírást az auditokkal kapcsolatban, valamint megvizsgálni ezek összeférhetőségét és alkalmazásának mikéntjét. Továbbá foglalkoztam egy olyan mérési rendszer összeállításával, amely az auditok folyamatában könnyen alkalmazható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.