Lézeres direkt mintázat kialakítás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Berényi Richárd
Elektronikai Technológia Tanszék

Manapság a lézereket sok helyen alkalmazzák az elektronikai gyártásban a sokrétű felhasználhatósága és jó tulajdonságai miatt.

Szakdolgozatom célja hogy ismertessem az elektronikai gyártásban alkalmazott nyomtatott huzalozású lemezek készítésének lézeres technológiáit és átfogó leírást adjak róluk.

Két technológiát fogok részletesen bemutatni. Az egyik a lézeres direkt levilágítás (LDI Laser Direct Imaging), másik a lézeres direkt megmunkálás (LDS Laser Direct Structuring). Ismertetem a technológiák felépítését, sajátosságait és beállítási lehetőségeit. Ezek a technológiák megfelelő beállítások mellett jobb eredményeket képviselnek, mint a hagyományos technológiával készült lemezek.

Továbbá az egyes technológiákhoz jelenleg az iparban használt megmunkáló központokat bemutatom, és tulajdonságaik szerint összehasonlítom.

Saját mintákat készítetek a tanszéken található UV Nd:YAG Lézer állomás segítségével, több beállítással, ezeket összehasonlítom egymással és külső mintával. Leellenőrzöm, hogy a mérési eredmények alapján tényleg jobb tulajdonsággal rendelkezik e, mint a hagyományos technológiával készült NYHL.

Ajánlást készítek az egyes technológiákkal elérhető rajzolatfinomságokra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.