Liftes kijelzők menedzsmentje és programozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a vállalkozások egyre nagyobb összegeket költenek marketingre, reklámokra, design-ra, hogy az elérhető profitjuk a lehető legnagyobb legyen. A szolgáltatásokat nyújtó cégeknél pedig az emberek szórakoztatása, lefoglalása, bizalmuk elnyerése, és a színvonal fenntartása szintén egy fontos tényező a hozam növelésében. E két terület határokat nem ismerve betört szinte már mindenhova és elterjedt mindenki környezetében, valamint lépten-nyomon reklámokba botolhatunk az utcákon, boltokban, és még saját otthonunkban is.

Egy újabb hasonló, a témában még felfedezetlen terület meghódítását tűzte ki célul egy liftpaneleket gyártó cég, az Elevake Hungary Kft., ez pedig nem más, mint a liftek belső kijelzői.

Bizonyára a többségünk használt már lifteket, és mindannyian tudjuk milyen is odabent várakozni, összezárva egyszerre több, számunkra ismeretlen emberekkel. Ezt az időt és a kínos csendet használnák ki a liftpaneleken megjelenő hirdetések, újdonságok, időjárás jelentések és még sok érdekes és aktuális dolog megjelenítésével, ezáltal ezeket a perceket is tartalmasan tudnánk eltölteni. Ez egyszerre kedvező a hirdetni kívánó cégeknek, a lift tulajdonosoknak, és a felhasználóknak egyaránt, hiszen a hirdető cégek reklámjaik által növelhetik termékeik népszerűségét, a tulajdonosok ezzel, bevételre tehetnek szert, valamint a felhasználók pedig tájékozódhatnak a legfrissebb akciókról, termékekről, hírekről, és aktualitásokról.

Az újdonság az, hogy mindezt úgy megvalósítva, hogy a tulajdonos akár otthonról is kényelmesen, hátradőlve a karosszékéből tudja kezelni, illetve kedve szerint változtatni akármelyik, a már tulajdonában lévő regisztrált kijelző felületét, megjelenített tartalmát. A szakdolgozat témája egy olyan alkalmazás fejlesztése, ami ezt lehetővé teszi a cégek, vállalatok és hirdetni kívánók számára.

Az adatok tárolását MySQL adatbázis alkalmazásával valósítottam meg és a hozzá kapcsolódó szerveroldali logikát pedig Python nyelven, Django keretrendszerére támaszkodva hoztam létre. A felhasználói oldalon valamint a liftek kijelzőin megjelenő felületet pedig HTML5 és JavaScript felhasználásával alkottam meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.