Liquibase generálása Enterprise Architectből

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A Sparx Systems Enterprise Architect nevű terméke egy széleskörben elterjedt modellező eszköz, amellyel lehetőség nyílik üzleti és informatikai rendszerek, szoftver- és rendszertervezés, valósidejű és beágyazott rendszerek teljes életciklusának modellezésére, az UML, SysML, BPMN és sok más nyílt szabvány használatával. Az Enterprise Architect támogatja az adatbázis-modellezést sok elterjedt adatbáziskezelő-rendszerhez (pl. Oracle, MySQL, PostgreSQL, SQL Server, stb.), azonban nem támogatja Liquibase-t.

A Liquibase egy, szintén több elterjedt adatbáziskezelő-rendszert támogató eszköz, amelynek segítségével nyomonkövethetővé válnak az adatbázis-struktúra változások. A változásokat ún. changeset-ekbe lehet csoportosítani és a Liquibase megjegyzi, hogy melyik changeset futott már az adott adatbázison, így könnyen követhetővé válik, hogy több környezet esetén melyik adatbázis melyik utolsó changeset-nél (verziónál) tart.

A dolgozat keretében felmérésre kerül, hogy az Enterprise Architect milyen lehetőséget biztosít adatbázis-modellezésre, változáskezelésre, valamint ezen képességeinek bővítésére, megtervezem és megvalósítom az Enteprise Architectből Liquibase generálására megoldást nyújtó szoftverkomponenst, valamint értékelem az elvégzett feladatokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.