LisKaLand pénzügyi kereskedelmi és számlavezető rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatomban egy általam fejlesztett pénzügyi kereskedelmi és számlavezető rendszer fejlesztésének lépéseit, és az elkészült portál működését mutatom be. Az informatikai rendszer megvalósításánál annak gyakorlati alkalmazása és a Liska Tibor által kidolgozott Liska-modell eszményeinek követése volt a cél.

A megoldás megvalósításához legmegfelelőbb technológiák kijelöléséhez átfogó tanulmányt készítettem az iparági szabványokról, a bevált gyakorlatokról és a legnagyobb külföldi és magyar bankok webes szolgáltatásairól. Részletes elemzést végeztem a webes portálok kialakításához felhasznált különféle keretrendszerekről, az általuk használt eszközökről és a kapcsolódó adatbáziskezelő rendszerekről. A tanulmány elvégzése után kiválasztottam a legalkalmasabb fejlesztői technológiákat, az azokat elősegítő eszközöket és a kiszolgáló rendszereket, amelyek támogatják a nagyszámú felhasználói tranzakciókat és lekérdezéseket.

Kiemelten fontos szempontnak tartottam, hogy az elkészült dolgozatom eredményeképpen egy olyan rendszer jöjjön létre, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar szakkollégiumának, a Liska Tibor Szakkollégium által nyaranta megrendezésre kerülő LisKaLand gazdasági szimuláción valós körülmények között kifogástalanul igénybe vehető legyen. Fontosnak tartom, hogy a Liska Tibor által kidolgozott modell hatékonysága igazolást nyerjen az általam elkészített informatikai háttérrel, ami lebonyolítja ezt a szimulációt, és széleskörű információkat gyűjt az ügyletekről és az eseményekről a későbbi elemzéshez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.