LiveVideo TV alkalmazás fejlesztése GoogleTV-re

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az internet gyors elterjedése, és az általa nyújtott szolgáltatások folyamatos bővülése teljesen megváltoztatta a modern világot. A webes alkalmazások térnyerésével, az internet használata sokkal szórakoztatóbbá, s ezáltal a hétköznapi életünk részévé vált.

Az egyik ilyen kiemelkedő szolgáltatás a Google cég által szolgáltatott online keresőrendszer, melynek használatával az egész világ egy gombnyomásra elénk tárul. De a Google név nem csak a keresőrendszeréről vált ismertté, hiszen az óriáscég számtalan olyan fejlesztéssel és termékkel állt elő, melyekkel biztos helyet foglalt magának az internet történelmében, s biztosak lehetünk abban, hogy a továbbiakban is úttörőként fogja megváltoztatni a mindennapi életünket.

Nem kétséges, hogy a Google TV projektjével a teljes TV ipar megreformálása volt a cél. Az eszköz megjelenésével egy teljesen új platform vált ismertté, amelynek köszönhetően merőben más oldalról közelíthetjük meg a mindennapi szórakozást. Ezen új platformmal ötvözték a TV-k nagy felbontású megjelenítését, az internet nyújtotta gyors és egyszerű információszerzéssel, ezáltal magasabb szintre emelve a TV-k szórakoztató hatását.

A diplomamunkám célja, hogy megismerkedjünk ezen új technológiával, hogy milyen utat járt be megjelenése óta, milyen sikereket ért el, és legfőképpen, hogy feltárjuk a benne rejlő lehetőségeket és az esetleges hiányosságokat. Továbbiakban ismertetném az alkalmazással szemben támasztott követelményeket és az általa nyújtott szolgáltatásokat. Mindezek tisztázása után bemutatnám az eszköz előnyeit prezentáló alkalmazásomat, mely képes interneten közvetített élő videoképek megjelenítésére.

Továbbá bemutatásra kerül egy olyan keretrendszer, melynek felépítése és szemlélete kiváló alapként szolgálhat bármely jövőbeli alkalmazásomnak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.