Location Product Side Panel fejlesztése az SAP APO Enhanced Product Planning alkalmazáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A diplomaterv-feladatomat az SAP Labs Hungary-nél készítettem APO területen. A témám az volt, hogy az Enhanced Product Planning alkalmazáshoz implementáljak Side Panel funkcionalitást, ahol egy - az alkalmazásban kiválasztott - Location Product adatait kellett megjelenítenem oly módon, ahogy azt a felhasználó a perszonalizációban konfigurálja.

Az első feladatom az volt, hogy megismerkedjek az SAP Web Dynpro fejlesztő eszközével, a PLM UI Framework technológiával, valamint az SAP APO Enhanced Product Planning (EPP) alkalmazással. Tanulmányoznom kellett az SAP NetWeaver Business Client Side Panel funkciójának működését, valamint azt, hogy milyen módon lehet Web Dynpro környezetben Side Panel CHIP-et fejleszteni.

A tervezés során a megszerzett ismeretek fényében kidolgoztam a koncepciót, amit a fejlesztési szakaszban követnem kellett. Végig szem előtt tartottam az ügyfélhez történő kiszállításhoz kapcsolódó követelményeket, valamint az ügyfél általi bővíthetőséget.

Az implementálás során a PLM UI Framework technológiát követve valósítottam meg a tervezés eredményeit. Elkészítettem a meta adatok definícióját tartalmazó Metadata Providert, az adatbázis és a felhasználói felület közötti adatátvitelt támogató Service Providert, az adatbázisból történő adatszolgáltatást végző Business Object osztályt, valamint magát a megjelenítést és a perszonalizációt tartalmazó UI réteget.

A Location Product Side Panel funkcionalitás implementálása után különböző teszteseteket készítettem és teszteket végeztem mind magára a Lokációtermék adatok helyes megjelenítésére, mind magára a perszonalizációra. Értékeltem a működést, valamint végiggondoltam, milyen továbbfejlesztési lehetőségek jelentkezhetnek majd a jövőben új igényként.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.