Logsys Bluetooth adapter vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Lazányi János Gyula
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Jelen dolgozat témája Bluetooth technológia vizsgálata beágyazott környezetben. A következőkben be fogom mutatni a MIT tanszék Logsys környezetéhez készült Bluetooth modul bővítőkártya, FPGA konfiguráció, valamint szoftverrendszer tervezését, működését.

Napjainkban egyre általánosabb elvárás, hogy egy beágyazott rendszer vezetéknélküli kommunikációra is képes legyen egyéb elektronikus eszközökkel. A bővítőkártyán található Bluegiga WT12 nagy integráltságú class 2 Bluetooth modulja lehetőséget nyújt ennek az elvárásnak a kielégítésére, modern és a legkülönbözőbb igényeket kielégítő formában.

A feladat végrehajtása során a főbb feladatok a bővítőkártya és az FPGA konfiguráció megtervezése, a FreeRTOS beágyazott operációs rendszer és az lwBT nyílt forráskódú Bluetooth protokoll stack megismerése voltak.

A feladat előrehaladtával kiderült, hogy a Logsys kártya programmemóriája kevés az lwBT számára, ezért a Spartan 3E Starter Kit-en folytattam a fejlesztést.

Jelenleg elkészült a bővítőkártya, az FPGA konfiguráció alkalmas a tesztelésre, fejlesztésre és a firmware irányítása alatt a Bluetooth modul képes kapcsolatot létesíteni egyéb eszközzel. Az adatátvitel, a különböző Bluetooth profilok vizsgálata, implementálása, a FreeRTOS-el történő együttműködés további vizsgálatok tárgyát képezi.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.