Lokáció alapú kapcsolattartó alkalmazás fejlesztése Androidra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A mobil-alkalmazások igen nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban és lévén, hogy az ember társas lény, a közösségi alkalmazások egyeduralkodónak tekinthetők ebben a kategóriában, ha a felhasználók számát nézzük. Ez nem is csoda, hiszen egyrészt nagy mértékben leegyszerűsítik a kapcsolattartást, melynek következtében naprakész információkkal rendelkezünk közeli, illetve távolabbi ismerőseink mindennapjairól, tevékenységeiről, másrészt pedig a különböző közösségi események szervezési feladatainak ellátásában is segítségünkre vannak.

Az aktuális trendet követve, jelen szakdolgozat keretében egy olyan Androidos közösségi alkalmazás megvalósítása és dokumentálása a célom, melynek segítségével a felhasználók térképen tekinthetik meg ismerőseik tevékenységeit, valamint megosztott naptárbejegyzéseit.

A piaci viszonyokat tekintve, ebben a kategóriában rendkívül nehéz olyan kaliberű ötletet megvalósítani, amely a hatalmas felhasználói bázissal rendelkező alkalmazásokkal fel tudná venni a versenyt, ezért nem is ez a célom. Elsődleges szempont számomra, hogy az egyetemi tanulmányaim során szerzett Androidos ismereteimet elmélyítsem, valamint tovább gyarapítsam, problémamegoldó képességemet pedig fejlesszem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.