Lokáció alapú közösségi szolgáltatás fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Tóth Balázs György
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban a mobiltelefonok meghatározó részei lettek az emberek életének, nélküle el sem indulnak otthonról. Miért is ne tennék, hiszen az alapvető funkciókon kívül számos lehetőség rejlik még a készülékekben. Egyre nagyobb számítási kapacitásnak és kijelzőnek köszönhetően gyorsan és kényelmesen használhatóak a különböző alkalmazások, melyeknek funkciói lehetnek pl. személyes és/vagy üzleti teendők elvégzése, navigáció, kapcsolattartás, szórakozás vagy egyszerűen csupán az internet elérése. Ezek mind-mind az emberek életét igyekeznek megkönnyíteni.

Manapság egyre népszerűbbek a mobilkliens alkalmazások, melyek különböző módon elnyerik a felhasználók figyelmét. Ennek elérésnek szempontjából az alkalmazás fejlesztése során az egyik kiemelt cél volt a felhasználó felület kinézete, mert a felhasználók egy új alkalmazás kipróbálásakor szempillantások alatt eldönthetik ez alapján, hogy használni kívánják-e a programot, vagy sem. Így az első benyomás nagyon fontos.

A dolgozatom során konkrét Android mobilkliens alkalmazást fejlesztettem, melyet Fesztivál Applikációnak (Festival Application) neveztem el. Főbb funkciói közé tartozik az aktuális pozíció meghatározása és annak követése, elmentése majd megjelenítése, a közösségi hálózatok segítségével történő regisztráció és bejelentkezés, továbbá a közösségi élmény megteremtése partnerek keresésén és legutóbbi tartózkodási hely megtekintésén keresztül. Alapvető célja, hogy az aktuális pozíció meghatározásának segítségével a barátok könnyen megtalálják egymást vagy értesüljenek arról, hogy kik vannak a közelükben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.