MIDI kontroller megvalósítása STM platformon

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkra a MIDI kontrollerek szélesebb felhasználási területet értek el, mint azt valaha tervezték. Kezdetben a MIDI szabványt elektronikus zenei eszközök és számítógépek közötti összeköttetésre használták. Manapság nemcsak hang és fénytechnikában jártas szakemberek alkalmazzák, hanem például fotósok, képszerkesztő programok vezérlésének könnyítésére is. Szakdolgozatom témája egy olyan MIDI kontroller tervezése és kivitelezése, amely általános célú MIDI vezérlőként is működik, azonban periféria kiosztása alkalmazkodik egy ma méltán népszerű képfeldolgozó szoftver igényeihez. Célom az, hogy olyan hardvert hozzak létre, melynek használata nagyban gyorsítja a képszerkesztés folyamatát.

A feladat megoldásához szükséges specifikáció elkészítése után - figyelembe véve a rendelkezésre álló időt és erőforrásokat – kezdtem el a prototípus tervezését.

Fontos szempont volt, hogy az eszköz USB-n kommunikáljon a számítógéppel és ne igényeljen egyéb tápellátást. Bár a hardver méretét anyagi okokból minimalizálnom kellett, a tervezéskor a hardver ergonómiájára is hangsúlyt fektettem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.