MIKROBARÁZDÁLÁSSAL LÉTREHOZOTT OHMOS ÁTMENETI ELLENÁLLÁSÚ NYUGVÓ ÉRINTKEZŐK VIZSGÁLATA

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Berényi Richárd
Elektronikai Technológia Tanszék

Napjainkban rengeteg olyan eszközt használunk, amik különböző kábeleken és csatlakozókon keresztül kapcsolódnak egymáshoz (pl. számítógép és mobiltelefon). A tervezés és a kivitelezés folyamán célunk, hogy a csatlakozásoknál fellépő átmeneti ellenállás értéke minél kisebb legyen. Az elemek ismételt szét- és összeillesztése esetén a csatlakozók átmeneti ellenállása megnő, ami befolyásolhatja az eszközök működését. Dolgozatomban olyan felület módosítási eljárások kifejlesztésével, vizsgálatával foglalkozom, mely ezt az ellenállást csökkentheti. A csatlakozókban leginkább használt fémekről anyagismereti összefoglaló is a dolgozat részét képezi. Bemutatom a mérések során használt élcsatlakozókhoz tervezett NYÁK-ok elkészítésnek folyamatát, a lézeres felületkezelést és a kis értékű ellenállások mérésre kifejlesztett 4 vezetékes ellenállásmérést, valamint a szemcseszórással történő felületérdesítést.

A méréseket egy megadott csatlakozóhoz illeszkedő, NYÁK-on kialakított élcsatlakozón végeztem. Ennek a csatlakozónak a felületét különböző módszerekkel érdesítettem, mely ellenállását egy érdesítés nélküli referenciacsatlakozóval hasonlítottam össze. Az ismert felületérdesítési eljárások közül a lézeres, valamint a szemcseszórásos módszerrel készült csatlakozók átmeneti ellenállását vizsgáltam.

A csatlakozók felületére 355 nm hullámhosszúságú UV Nd:YAG lézerrel négy különböző mintázatot készítettem: vízszintes, függőleges és 45°-os párhuzamos egyenesek 70 és 90 μm-es osztással, valamit rács minta. A mintázatot 2 mm vastag, 35 μm -es rézréteggel ellátott FR4 típusú hordozón alakítottam ki. Az élcsatlakozók bevonata immerziós ezüst és ENIG volt. A lézer teljesítménye 2,9 W volt 28 kHz-es frekvenciával és 105 μJ-os impulzus energiával. Ezzel a megmunkálással sem az ezüst sem az arany bevonatú mintákon nem volt mérhető számottevő átmeneti ellenállás változás a referenciákhoz képest a paraméterektől függetlenül. A szemcseszóráshoz alkalmazott anyag az alumínium-oxid volt 120 μm-es szemcsemérettel, mellyel a felület 1 bar-os nyomással megközelítőleg 10 s-ig volt érdesítve. Ezzel a módszerrel sikeresen csökkentettem az átmeneti ellenállást, mert bevonattól függetlenül 8-10 %-os ellenállás csökkenést el lehetett érni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.