MM-RCD kijelző fejlesztése Android eszközökre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hamar János Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az Android operációs rendszer napjaikban igen elterjedt: telefonok, tabletek, sőt, akár televíziók felhasználói is nap, mint nap használják.

A széles körű elterjedés miatt egyre több cég fejleszt saját termékeihez, szolgáltatásaihoz Androidos applikációt, így biztosítva saját versenyképességüket. Szakdolgozatom témája is egy ilyen applikáció alapjainak az elkészítése. A program célja, hogy Bluetooth-kommunikációval adatokat fogadjon a MechatroMotive Kft. RCD Display termékén keresztül egy versenyjármű motorvezérlőjétől, a kapott adatokat megjelenítse, és eltárolja. Az applikáció egy tabletre telepítve helyettesítheti, vagy kiegészítheti az RCD Display LCD kijelzőjét. Az adattárolás lehetővé teszi a versenyzők számára a futamokon nyújtott teljesítmény utólagos elemzését.

Dolgozatomban először bemutatom az Android operációs rendszer főbb ismertetőit, és a fejlesztéshez szükséges Android Studio alapvető funkcióit. Ez után ismertetem az elkészült applikáció egyes elemeit, a fejlesztési sorrendben. Végül pedig kitérek a fejlesztési lehetőségekre mind a program, mind az RCD Display esetében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.