MPEG remultiplexer keretrendszerének fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Sebestyén Ákos
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozatom során egy olyan keretrendszert fejlesztettem, amely alkalmas MPEG átviteli adatfolyam újranyalábolására. Az újranyalábolási folyamat igen bonyolult, és a munkának nem is volt célja az újranyaláboló funkció fejlesztése. A keretrendszer tartalmaz egy újranyaláboló modult, amely azonban csak alapszinten végzi el a csomagok összefésülését.

A fő cél az újranyalábolást kiszolgáló feldolgozó gráf felépítése volt, a szükséges adatok nyilvántartására szolgáló struktúra, a felhasználói grafikus felület és a vezérlő program létrehozása volt. A létrehozott bemeneti és kimeneti modulok a Dektec ASI be- és kimeneti adatfolyam-kezelő (Asynchronous Serial Interface, aszinkron soros illesztőfelület), valamint a fájlíró és -olvasó.

Munkám során az Antenna Hungária Zrt. munkatársával dolgoztam együtt, aki vállalati konzulensem volt. Fontos szempont volt, hogy munkám felhasználható legyen az Antenna Hungária számára későbbi fejlesztései során.

Jelen dokumentáció leírja a keretrendszer felépítését én működését, hogy segítse a későbbi felhasználást, továbbá tartalmazza az elméleti alapokat és elveket, melyek szükségesek a keretrendszer működésének megértéséhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.