MTA (MOST Trace Analyser) alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A MOST (Media Oriented Systems Transport) az autóipar által optimalizált nagysebességű multimédiás hálózati technológia. Mióta 2001-ben megjelent az első autóban, több mint 200 további autómodellben alkalmazzák [1]. Napjainkban majdnem minden jelentős autógyártó használ MOST technológiát, többek között a BMW, Aston Martin, Mercedes–Benz, Porsche, Range Rover, Toyota, Volkswagen/Audi, Daimler [2].

MOST technológiát alkalmazó autóipari egység fejlesztése során felmerül az igény egy olyan szoftverre, mely a MOST csatornán zajló kommunikáció ismeretében képes értelmezni az adott üzeneteket, ezzel segítve a fejlesztők munkáját az adott hiba okának feltárása során. Ezzel a szoftverrel egyértelműen eldönthető, hogy egy MOST-tal kapcsolatos hiba forrása az eszközön belül lép-e fel, vagy már maga az érkező adat hibás-e.

Jelen dolgozat célja bemutatni a MOST technológiát a specifikáció alapján, a fizikai rétegtől az applikációs rétegig. A szoftver megírásához elengedhetetlen a MOST protokollok, illetve a specifikációban szabványosított folyamatok ismerete.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.