MVC szemléletű szerver oldali alkalmazásfejlesztés több platformon azonos specifikáció alapján

OData támogatás
Konzulens:
Pálfy Miklós Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A mai rohanó világban az internet egyre elterjedtebbé válik, egyre több emberhez jut el, segítve őket a tanulásban, munkában és rekreációban is. Ebben a terjedésben segíthet manapság már bárki, akinek kedve tartja, vagy hasznot szeretne belőle látni.

Ennél a pontnál válik relevánssá e dolgozat, melynek segítségével az olvasó elsajátíthatja a szerver oldali webfejlesztés alapjait. Láthatja a tervezési fázisait egy újonnan készülő web alkalmazásnak. Képet kaphat az iparban használatos három főbb nyelven történő alkalmazásfejlesztés fontosabb eszközeiről, és e nyelvek paradigmáiról, használatáról és jellemzőiről. A dolgozat keretében találhatószempontrendszer alapján az olvasó el is döntheti, hogy melyik nyelven a legkényelmesebb és legkönnyebb a nagyratörő alkalmazását megalkotni, illetve a szempontrendszer keretében tárgyilagos képet kaphat a különböző nyelven történő fejlesztés pénzügyi hátteréről is.

Természetesen az újonnan készülő webalkalmazásnak a három nyelven történő implementálása, tesztelése és dokumentációja is a dolgozat hatókörébe tartozik, melyek keretében egy fontos programozói paradigmát és egy gyakran használt tervezési mintát is elsajátíthat az olvasó, melyek mindegyike nyelvfüggetlen.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.