Magas szintű kapcsolási rajz ellenőrzés

OData támogatás
Konzulens:
Szántó Péter
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az elmúlt néhány évben mind a szoftver, mind a hardver tervező programok esetén érezhetően növekszik a felhasználói igény a magasabb szintű, átfogó ellenőrző metódusok iránt. A manapság használatos kapcsolási rajz ellenőrző programok azonban csak az egyszerűbb elektromos hibák észlelésére és jelzésére képesek.

A Diplomamunkám témája, hogy ezen funkciók kibővítésével egy olyan szoftvert hozzak létre, amely egyszerűbb buszok ellenőrzésére is képes.

A feladat megvalósításához az Altium Designer tervezőprogramot használtam fel. A választásom azért esett erre a szoftverre, mivel egyrészt igen népszerű, és széles körben alkalmazott, másrészt egyes script nyelvek támogatásával hozzáférést biztosít belső objektumaihoz, illetve az ezekhez tartozó metódusokhoz.

A továbbiakban bemutatom, hogy az ellenőrző szoftver milyen szempontok szerint vizsgálja a kapcsolási rajzokat, illetve ezek hogyan valósíthatóak meg az Altium Designer segítségével. Ugyancsak bemutatásra kerül az Altium Designer belső felépítése, valamint objektumainak, illetve interfészeinek elérése és kezelése. Ezenkívül ismertetem a munkám során felmerült problémákat, nehézségeket, valamint a végül elért eredményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.