Magasraktár vezérléstechnikai felújítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban az egyre nagyobb piaci verseny következtében a cégeknek minden téren a lehető leghatékonyabban kell megoldaniuk az általuk felhasznált, illetve termelt anyagok szállítását és tárolását. Éppen ezért nagyméretű üzemekben követelmény az abban található raktárak automatizálása.

Szakdolgozatomban egy gyógyszergyárban már működő magasraktár vezérléscseréjét fogom bemutatni. A munkálatok során a két vezető ipari vezérlőegység-gyártó cég által biztosított technológiák közötti váltást valósítjuk meg.

A dolgozat első felében ismertetem az ipari irányítási rendszereket, a magasraktár felépítését, illetve az abban található eszközöket. Bemutatom az újonnan telepített eszközök működését, és a vezérléscsere előnyeit.

A dolgozat második felében bemutatom a tervezés lépéseit. Elsőként a felhasznált keretrendszer felépítését, majd a felettes rendszerrel való kommunikációt ismertetem. Részletesen kifejtem a rendszerbe beépíteni kívánt liftvezérlést, majd a kézi üzemmódban történő vezérlés megvalósítását vázolom fel.

A dolgozat zárásaként az elkészített vezérlés tesztelését mutatom be, majd értékelem a feladatkiírásban kitűzött feladatokat és kitérek az esetleges bővítési lehetőségekre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.