Magazin megjelenítő alkalmazás készítése Windows 8 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Diplomamunkám célja egy Windows 8-ra készített magazinolvasó szoftver fejlesztésének bemutatása, a tervezési folyamatoktól kezdve az alkalmazás és funkcióinak implementálásán keresztül egészen a szoftver kiértékeléséig.

A bevezetés során bemutatom az alkalmazás keletkezésének körülményeit, a Mobilarena internetes portált, amely számára az applikáció készült. Rövid áttekintést adok a Microsoft legújabb operációs rendszeréről, és arról hogy az erre történő fejlesztéshez milyen technológiák és eszközök ismerete szükséges. Ismertetem az új Windows Runtime-ot használó alkalmazások két fő típusát, a XAML és a WinJS alapúakat. Részletesen kitérek még ebben a fejezetben az asztali számítógépeken újdonságnak számító felhasználói felület történelmére és sajátosságaira.

A továbbiakban a tervezés lépéseit írom le, beleértve ebbe a felhasznált architektúrát bemutatását, majd elemzek néhány hasonló funkciójú és célközönségű Windows Store alkalmazást. A fejezet végén a felhasználói felület megtervezésének lépésein vezetem végig az olvasót.

Dolgozatom legterjedelmesebb része egy kezdetleges XAML, valamint egy végleges WinJS alapú applikáció implementációját tartalmazza részletekbe menően. Kitér a fejlesztés során meghozott döntésekre, bemutatja a felmerült problémákat és azok feloldását.

Végül egy teljesítmény-elemzést mutatok be, továbbá egy használhatósági tesztet, melyeket az alkalmazásomon végeztem el. Ezt követően pedig értékelem az elkészült szoftvert, és természetesen összefoglalom a tapasztalataim, amiket a diplomám elkészítése során szereztem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.