Magazin olvasó alkalmazás készítése Windows 8 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8 egy teljesen új korszak kezdetét jelenti a cég számára, hiszen termékükkel belépnek a táblagépek nyüzsgő piacára. A vékony, könnyű, füzetnyi méretű eszközök ötlete szinte egyidős a számítógéppel, viszont a megvalósításra egészen mostanáig várni kellett. Az érintőképernyős technológia úttörésével és gyártásának tömegessé tételével, illetve az egyre kevesebb energiát fogyasztó és kisebb méretű alkatrészek megjelenésével minden akadály elhárult a tabletek gyártása elől. A hagyományos asztali számítógépektől és laptopoktól eltérő felépítés illetve kezelés más felhasználói felületet, más szoftverergonómiát igényel.

A tablet PC-k iránti érdeklődés hatalmas, ezért az okostelefonokhoz hasonlóan nagy mennyiségű de ugyanakkor jó minőségű, hasznos alkalmazásokra van szükség. Diplomamunkám témájaként ezen eszközök egyik legfontosabb alkalmazásának, egy magazin olvasó szoftvernek az elkészítését választottam, hiszen a tablet, mint eszköz is egyfajta digitális újság koncepciójaként jelent meg először a köztudatban.

A teljes projekt egy cikk-szerkesztő desktop szoftverből, a renderelést végző platform független layout engineből, az adatokat és letölthető tartalmakat tároló szerverből és a magazinonként külön elkészített METRO alkalmazásokból áll. Az olvasó appok az adott kiadványhoz tartozó magazinszámok áttekintésére, letöltésére és cikkeinek olvasására lesznek alkalmasak, ahol a METRO dizájn elvek betartása, továbbá a gyors és reszponzív működés elengedhetetlen. Az elsőként elkészült myHistoryDigest alkalmazás már letölthető a Windows Storeból.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.