Mágneses lebetető berendezés tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A modern szabályozástechnika és számítástechnika fejlődésével lehetőség nyílt bonyolult nemlineáris rendszerek hatékony szabályozására és irányítására, nagy kiegészítő elektronika, vagy drága szenzorok, szenzorrendszerek nélkül.

A mágneses lebegtető berendezés tervezése során szembetalálhatjuk magunkat szinte minden problémával, amely egy szabályozási kör megvalósításánál megoldásra várhat: rengeteg nemlinearitás, visszacsatolás nehézkessége és gyorsasága, jelfeldolgozás és külső zavarok hatása a rendszerre.

A szakdolgozat célja nem csupán egy mágneses lebegtető berendezés tervezése, hanem a megoldások keresése eddig járatlan ösvényeken, valamint az okok és okozatok részletes feltárása is egyben.

A nagyfrekvenciás pozíciódetektálás, mely központi szerepet kap a dolgozatban, egy számos előnyt és hátrányt biztosító megoldás, mely bizonyos alkalmazásokban abszolút létjogosultságot kaphat. Kijelenthetjük, hogy az impedanciaváltozáson alapuló pozíciódetektálás működik, és megfelelően pontos is, ahogy a mérések bizonyítják. Ennek ellenére kiforratlan, hiszen ez a munka csupán az első lépéseket jelenti egy hosszú úton, mely a tényleges felhasználáshoz vezet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.