Marketingmodul fejlesztése autókereskedés-támogató portálrendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vajda Ferenc
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Dolgozatomban a kereskedelmi folyamatokat támogató informatikai rendszerek egy speciális formájának megvalósítását mutatom be. Ez egy CRM, azaz Costumer Relationship Management rendszer, melynek feladata az ügyfelekkel való kapcsolattartás rendszerezése, segítése, értékelése.

Munkám során egy már létező rendszerbe illesztendő, de attól nagyban elkülönülő modul fejlesztésével foglalkoztam. A rendszer webes alapon működik, a különböző cégek és üzletek szoftver telepítése nélkül, böngészőből az interneten érik el az alkalmazást. A fejlesztés során a .NET keretrendszer által támogatott ASP.NET technológiát használtam, az MS SQL adatbázissal való adatkapcsolat megvalósításához pedig ADO.NET modellt. A grafikusi felület felhasználóbarátabbá tételét szolgálja az AJAX web fejlesztési technika többféle megvalósításának használata.

Dolgozatom első részében összefoglalom a web alapú alkalmazásokról a főbb tudnivalókat, majd kitérek a CRM rendszerek általánosságban való jellemzésére, azok feladatainak, alkalmazhatóságának ismertetésére és értékelésére. Ezt követően ismertetem a webes alkalmazások használata során használatos architektúrát és design patterneket, különös tekintettel az általam használt technológiával kompatibilis megoldásokra. Ezután áttekintem a használt fejlesztői eszközöket.

A következő részben ismertetem a fejlesztésre kerülő Marketing modullal kapcsolatos elvárásokat, és az azok alapján elvégzett tervezési feladatokat. A feladathoz tartozott a rendszer megvalósítása. Ismertetem a fejlesztés során használt eszközöket, az eredményként kapott rendszer felépítését, alrendszereit, azok működését, illetve beillesztését az InfocarWeb2 rendszerbe.

Végül összefoglalom a kész rendszer tesztelésének módjait, azok eredményét illetve az eredmények értékelését követően elvégzett javításokat és fejlesztési feladatokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.