Matematika-oktatást segítő Android alkalmazás tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Lajtha András Balázs
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban a gyermekek körében is egyre elterjedtebb a telefonok és tabletek használata - ez a folyamat; a digitális eszközök egyre szélesebb körű bevonása újabban az iskolákban is teret hódít. A technikának követnie kell ezt a folyamatot, ezért fontos lenne ezeken a területeken fejlesztéseket folytatni - hiszen, a statisztikák szerint pár év múlva szinte az összes iskolás gyerek rendelkezni fog saját telefonnal, s ezzel a gyermekbarát programok szerepe várhatóan felértékelődik.

A célom egy olyan alkalmazás létrehozása, amely nagy mennyiségű feladatot játékos módon kínál gyermekek számára, s az érdeklődés fenntartása érdekében különböző játékelemek későbbi hozzáadását is biztosítja. Annak érdekében, hogy a szülő és a tanár visszajelzést tudjon kapni a gyermek által játszva megoldott feladatok eredményeiről, megfelelő formában szükséges tárolni azokat.

Minden gyermek számára egyéni igényeinek megfelelő feladatot biztosít, ezzel a gyakorló program a tanárt is tehermentesíti. Ez megoldást nyújthatna arra az egyre szembetűnőbb problémára, hogy a tanároknak nincsen ideje differenciált feladatokat adni a gyermekek számára - ennek következtében sok gyerek lemarad, vagy éppen unatkozik az órán, mert nem kap a fejlődési szintjének megfelelő feladatokat.

Ha sikerülne széles körben használhatóvá tenni az alkalmazást, az nemcsak a matematika oktatása terén érne el fontos eredményeket, hanem az oktatást globális értelemben is forradalmasítaná.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.