Matlab-Simulink alapú környezet fejlesztése és futási idejének optimalizálása inverter funkciók teszteléséhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A Hyundai Technologies Center Hungary Kft. budapesti fejlesztő irodájában, elsősorban ipari felhasználásra szánt villamos hajtások hardver és szoftver fejlesztésén dolgozunk. Egy olyan modern hajtáscsalád megvalósítása a cél, mely megoldást kínál a legkülönbözőbb iparágakban és alkalmazásokban felmerülő igényekre. A szoftver fejlesztése Matlab/Simulink környezetben történik, melynek segítségével lehetséges a modell alapú tervezés.

A szoftverfejlesztési folyamat egy jelentős és nélkülözhetetlen részét képezi a tesztelés. A dolgozatom keretében kitérek a szoftvertesztelés alapjaira, bemutatom a leginkább elterjedt technikákat, alapelveket, tesztelési módszereket és követelményeket.

Az implementált rendszer összetettsége miatt, felmerült az igény egy olyan automatizált tesztkörnyezet kialakítására, mely hatékonyan és egyszerűen képes a szoftver különböző funkcióinak tesztelésére, lehetőleg a fejlesztői környezetbe integrált módon, illetve támogatja a fejlesztés során elvégzett változatos tesztek hatékony együttműködését.

A tesztesetek nagy számából adódóan, illetve ugyancsak a modell bonyolultsága miatt, nem elhanyagolható tényező a tesztelés során a futási idő. Szeretnénk arra törekedni, hogy minél hatékonyabb módon, adott idő alatt, minél több tesztesetet képesek legyünk lefuttatni és megvizsgálni, így gyorsítva a fejlesztés folyamatát.

A feladatom, egy olyan automatizált tesztkörnyezet implementálása volt, mely eleget tesz a fentebb támasztott követelményeknek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.