Médiatartalom kezelő portál fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Magyar Gábor Béla
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A médiatartalmakat előállító szervezetek számára fontos a tartalmak megfelelő kezelése. Erre a nagy társaságok kész médiavagyon kezelő rendszereket alkalmaznak, ami viszont egy kis stúdió számára elérhetetlen.

Szakdolgozatomban egy ehhez hasonló rendszert készítek el. A rendszer felügyelni fogja az egyes médiaanyagok elkészülésének folyamatát az ötlettől kiindulva egészen a nyilvánosságra hozatalig, de lehetőséget biztosít a megfelelő jogosultságokkal az anyagok utólagos szerkesztésére is.

A nyilvánosságra hozott anyagoknál fontos szempont a kereshetőség, valamint a releváns anyagok ajánlása, amire külön ki is térek a dolgozatban.

A fejlesztés során a program mellett egy olyan címtáras azonosítás létrehozásával is foglalkozom, amely egy szervezetben több különböző rendszert is ki tud szolgálni. Ez megkönnyíti a bejelentkezést az egyes rendszerekbe úgy, hogy a kezelhetőséget és a biztonságot növeli.

Dolgozatomban ki fogok térni a Liferay portálra is, ami egy java alapú webportál. A portál a programom alapjául fog szolgálni, viszont bővíthető különböző modulokkal, akár sajátokkal is. Ezen felül még a mobil alkalmazások fejlesztéséhez is felhasználható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.