Memória és diszk teljesítőképességének mérése a felhő számítástechnikai környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Do Van Tien
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A " tejesítőképesség" összpontosítja a számítógépes hálózatot, mint az átvitt adatok mennyisége egységnyi idő alatt. Az adatátvitel alapú alkalmazások tejesítőképesség érinti közvetlenül az alkalmazások teljesítményét . Másrészt , a tejesítőképesség is a legfontosabb tényezője a bármilyen hálózati technológiáknak az adatok átvitelében , amelyben a hálózati tejesítőképesség függ termináloktól , például a peer-to - peer technológia . Annak érdekében, hogy elemezzék a használatát a felhasználók, illetve meghatározó tejesítőképesség között host és a felhasználók számára, a hálózat vezetője , aki a rendszergazdai hozzáférést kell tudni, hogyan kell mérni a használatát a tejesítőképesség .

Tejesítőképesség mérés témához kapcsolódó alapú koncepciók . Ebben a tanulmányban csak bemutatjuk a mérési módszereitl, amelyek mérjük a memória tejesítőképesség és a merevlemez tejesítőképességet a felhő környezetben. Mi fog hatni mérőeszközökre , hogyan kell használni őket dinamikusan a felhő környezetben a gazda ejesítőképesség és felhasználói sávszélességet mérésére.

Manapság olyan sok tejesítőképesség mérésének eszköze. Ennek keretében a tanulmányban arra összpontosítunk, hogy három eszköz amely a legtöbb haszlált eszközök , könnyen telepíthető és használható a felhő környezetben. Ezek TOP , Munin és a Nagios . Ezeknek mérésére a házigazdák és a példáyok tejesítőképességet a három felhő környezetben OpenStack , Eukaliptusz és Juju amelyek telepítettek Ubuntu operációs rendszerben. Minden környezetben , néhány példány bevet, és a eszköz feladata, hogyan kell mérni házigazdák tejesítőképességet és a példányok tejesítőképességet, amely futnak a környezetre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.