Memóriavezérlő modul verifikációja "e" nyelven

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Béla
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Modern világunkban az elektronikai eszközök életünkbe való nagymértékű integrálódása figyelhető meg. A növekvő felhasználói igények és piaci verseny, a gyártókat az egyre komplexebb digitális áramkörök egyre gyorsabban történő fejlesztésére ösztönzik, melyek megbízhatósága éppen e követelmények miatt kardinális kérdéssé vált.

E problémára nyújt megoldást a funkcionális verifikáció, mellyel az áramköri terv vagy magasabb szintű absztrakciós modell gyors és teljes körű tesztelése megbízhatóan végezhető. Az eljárás alapja egy olyan automatizált környezet kialakítása az áramköri modell köré, mely segítségével véletlenszerű tesztvektorokat generálva, minél kimerítőbb teszteléssel a teljes megbízhatóság szavatolható.

Az említett folyamatban a feladat specifikussága folytán létrejött verifikációs nyelvek, és szabványosítási törekvések eredményeként megjelent metodológiák nyújtanak támogatást.

Jelen dolgozat célja a funkcionális verifikáció folyamatának bemutatása az „e” verifikációs nyelv és UVM eljárása támogatásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.