Menetrend alkalmazás fejlesztése Windows Phone 7 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Madari István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mindennapi helyi tömegközlekedésben problémát jelent, hogy nem érjük el egy járat menetrendjét, nem ismerjük annak útvonalát, illetve nem tudjuk pontosan, hogy merre található annak legközelebbi megállója. A modern okostelefonok elterjedésével azonban lehetőségünk nyílik telefonunk kijelzőjén megtekinteni ezen információk egy részét web böngészőben, vagy egy kifejezetten erre a célra készült alkalmazásban.

A diplomadolgozatom keretében egy olyan mobil alkalmazás elkészítését tűztem ki célul mely hasznos lehet bárki számára, aki a budapesti tömegközlekedést nap mint nap, vagy alkalomadtán használja. Az alkalmazás használata egyszerű, intuitív és látványos.

A megvalósított alkalmazás a Microsoft legújabb Windows Phone 7.5 Mango kódnevű mobil operációs rendszerére készült, a legújabb technológiák felhasználásával. A fejlesztés során igyekeztem a rendszer és a hardver által nyújtott lehetőségeket kiaknázni (GPS, térkép, több ujjas vezérlés, SQL Server CE), és a rendszer korlátait (CPU sebesség, rendelkezésre álló memória) figyelembe venni.

Az elkészült alkalmazás segítségével megtekinthetőek az elérhető járatok, könnyedén lekérdezhető azok menetrendje, és térképen megjeleníthető azok útvonala is. Az egyes járatok felvehetőek kedvenceink közé is, valamint definiálhatunk kedvenc útvonalakat is a rendelkezésre álló járatok segítségével, hogy később gyorsabban elérhessük ezen információkat. GPS pozíciónk alapján lekérdezhetjük a közelünkben található megállóhelyeket, és az onnan induló járatok listáját is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.