Menetrend alkalmazás készítése Windows 8 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

2012-ben megjelent a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8. Ez a rendszer paradigmaváltást hozott, hiszen rengeteg funkciót újradefiniáltak az előző verziókhoz képest, ami mind felhasználói, mind fejlesztői szempontból változást jelent. Megjelent egy a már Windows Phone frontról ismert innovatív, modern stílusú felhasználói felület és ebből kifolyólag a felhasználó és a felhasználói élmény került a középpontba. Az új operációs rendszer már nem csak a megszokott PC-s környezetben érhető el, hanem a Microsoft megcélozta a táblagépek, mobil eszközök világát is, hiszen olyan verziót adott ki, amely képes ezen gépek architektúráján is futni, ez pedig a fejlesztők számára is új lehetőségeket nyújt.

A dolgozat témája egy Windows 8 stílusú vasúti menetrend alkalmazás elkészítése valamint két fejlesztési megközelítés összehasonlítása (HTML5 / CSS3 / Javascript és C# / XAML). Ehhez az első fejezetben ismertetésre kerül az operációs rendszer néhány új szolgáltatása felhasználói és fejlesztői szempontból is.

Ezután az alkalmazás tervezése és implementálása következik, ami követelmények megfogalmazásán kivül, felületi, ergonómiai tervezést is magában foglal, hiszen a cél egy működő, alkalmazásboltba feltölthető, a felhasználók számára értéket képviselő szoftver létrehozása, nem pedig csak programozási technikák összehasonlítása. Egyes funkciók megvalósítása kódrészletekkel kerül bemutatásra, így párhuzamba állítva a két fejlesztési megközelítést.

Végül bemutatásra kerül az elkészült alkalmazás (ami készen áll az alkalmazásboltba való feltöltésre), valamint a fejlesztés során szerzett tapasztalatok és továbbfejlesztési lehetőségek is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.