Mentális frissesség monitorozása Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt az igény a szellemi képességek megfigyelésére, fejlesztésére és időskori szinten tartására. Ehhez nagymértékben hozzájárul az informatika máig töretlen fejlődése. Az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat a mobiltelefonokhoz köthető: nemrég megjelentek a nagyméretű érintőképernyővel operáló mobil eszközök – okostelefonok és táblagépek. A nyugati országokban már most is népszerűek az idősebb generációk körében ezek az eszközök, és a számok egyre csak nőnek. A dinamikus növekedés egyik oka, hogy egyre több fejlesztőcég ismeri fel az említett korosztály által biztosított piacot, így sorra jelennek meg az őket direkt módon megcélzó alkalmazások, melyek közül a szellemi frissesség fenntartását elősegítők a legnépszerűbbek.

Az elkészített szolgáltatás egy olyan komplett megoldást kínál a felhasználóknak, mely segítségével könnyedén és játszva tarthatják meg szellemi frissességüket, mérhetik az egyes területeken bekövetkező fejlődésüket, ezeket pedig megoszthatják ismerőseikkel. Mentális frissességüket egy Androidos mobil alkalmazás segítségével tarthatják fenn és fejleszthetik a játékosok, a mérést és összehasonlítást pedig egy web alapú megoldás által generált grafikonok teszik lehetővé. Természetesen utóbbi is elérhető a mobil alkalmazásból, így adva teljes értékű, hordozható megoldást.

A mobil alkalmazás négy, különböző agyi területeket igénybe vevő tesztet vonultat fel, melyeket három nehézségi szinten lehet megoldani, ezzel biztosítva, hogy a kihívás hosszú ideig fennálljon. A statisztikák öt előre definiált szempontból mérik össze a játékost más felhasználókkal, vagy épp saját magával, melyek mellett átfogó jelentések is készülnek róla.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.