Mesterséges intelligencia alkalmazása okostelefon alapú egészségügyi IT rendszerekben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kóczy László Tamás
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az informatika villámgyors fejlődésének köszönhetően, napjainkban a hordozható (mobil) digitális eszközök az életünk szerves részévé váltak. Ez a folyamat a terület komplexitása és kiemelt jelentősége miatt az egészségügy területén valamivel lassabb, a tendencia azonban itt is megfigyelhető. Egyre több online és offline szolgáltatás, alkalmazás található a szektorban, melyek megbízhatósága is jelentősen javult.

Munkám során egy elsősorban gyógyszerek és azok mellékhatásaival foglalkozó rendszer Android alkalmazásával foglalkoztam. Létrehoztam egy szoftverkomponenst, amely segíti a felhasználói élményt (user experience) azáltal, hogy interakciók alapján ajánlást ad a felhasználó következő lépésére. Az ajánláshoz fuzzy következtetési rendszert használok, melynek bemenetei a felhasználói szokások alapján alakulnak, a kimeneti alaphalmaz pedig az alkalmazás egyes pontjainak uniója.

A dolgozatban a fuzzy szabályalapú következtető rendszer elméleti hátterének részletezése után bemutatom a szoftverkomponens tervezését, kidolgozását, végül azt, hogy hogyan illesztettem be a komponenst a rendelkezésemre bocsátott, már kész rendszerbe.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.