Mesterséges intelligencia alkalmazása okostelefon alapú egészségügyi IT rendszerekben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kóczy László Tamás
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A diplomatervezési feladatom az volt, hogy a megfelelő szakirodalom áttekintését követően kidolgozzak egy fuzzy szabályalapú következtetést alkalmazó eljárást az Artmedus okostelefon applikáció alapú betegtámogató rendszerhez, várandósokat segítő tartalmak adekvát megjelenítésére.

Ennek során feltártam egy kritikus nehézséget, amely megoldása sok várandós felhasználó számára fontos segítséget nyújthat. Ez a különböző tünetek észlelése során javasolt teendők ajánlása a várandós felhasználók számára, a tünetek által jelzett egészségügyi állapotok veszélyessége alapján.

A problémára megoldásként létrehoztam egy fuzzy modellt, amellyel fuzzy következtetést lehet végezni. Ez magába foglalta a kategorikus mintahalmazok klaszterezését, a bementi és kimeneti dimenziók definiálását, valamint a fuzzy szabálybázis meghatározását.

A modell koncepcionális ellenőrzésére szoftver prototípust készítettem, amellyel szimulációkat végeztem az általam generált véletlen tanító- és tesztminták segítségével, végül az eredményeket kiértékeltem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.